My Bookmarks

Pridaných záložiek: 1    
  1. From the basket   Pečenie hrušovských ľepňíkov 001-03

    pec, lopata
    "Ľepňík" je tradičné jedlo z chlebového cesta, ktoré sa pripravovalo takmer v každej hrušovskej domácnosti. "Ľepňíke" sa v peci otáčajú pomocou ohrabla, aby sa upiekli zo všetkých strán rovnomerne. Súčasne sa pečie 4-5 lepníkov. Keď sa upečený vyberie, do pece sa dáva hneď ďalší, a takto na jedno nakúrenie pece sa upečie 25-35 lepníkov. Kvalita lepníkov závisí od správneho namiesenia cesta a vykúrenia pece. Žena pomocou ohrabla vyberá upečený "ľepňík" z pece. Na lopate má pripravenú ďalšiu vyvaľkanú lokšu natretú zemiakovou hmotou.
    Pečenie hrušovských ľepňíkov 001-03

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.